HEBAHAN BERHUBUNG PENDAFTARAN SECARA DALAM TALIAN PELAJAR PASCA SISWAZAH BAHARU SESI JULAI 2021/2022

-       TATACARA PENDAFTARAN PENGAJIAN SECARA DALAM TALIAN

 

Dengan segala hormatnya perkara di atas dan Arahan Pentadbiran (AP) Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) Bilangan 2 tahun 2021.

 

2.  Sukacita dimaklumkan sesi Pendaftaran Pelajar Pasca Siswazah Baharu UPNM Sesi Kemasukan Julai 2021/2022 akan diadakan secara dalam talian seperti berikut:

Tarikh

Masa

Perkara

Pautan

13 Julai 2021 (Selasa)

9.30 pagi – 4.30 pagi

Pendaftaran Pelajar Baharu

Sila rujuk emel

14 Julai 2021 (Rabu)

10.00 pagi – 12.00 tengah hari

Taklimat untuk Pelajar Baharu

(rujuk Lampiran)

Sila rujuk emel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

3.   Oleh yang demikian, Pusat Pengajian Siswazah (PPS) mohon semua pelajar pasca siswazah (mod penyelidikan) baharu untuk mengambil maklum mengenai tatacara pendaftaran di sepanjang tempoh PKPD iaitu:

        Proses Kerja: Melengkapkan Borang Pendaftaran Pelajar Baru (Google Form) Secara Dalam Talian

LANGKAH

Perincian

1

Calon perlu membuat pembayaran secara talian dengan menggunakan maklumat seperti berikut:

Akaun pembayaran CIMB 8003635607

 

Sila nyatakan no. matrik dan butiran bayaran “No. Kad Pengenalan – Sem 1” seperti contoh “123456 – Sem 1pada bahagian kotak Recipient reference/details.

 

Mohon e-melkan bukti bayaran/transaksi online banking (dalam format pdf) ke e-mel This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. untuk pengeluaran resit rasmi UPNM oleh Jabatan Bendahari kelak.

 

Nota: Calon yang menerima tawaran sebagai GRA perlu menghubungi pegawai PPS (Cik Siti Munirah) melalui emel di This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. untuk mendapatkan borang maklumat peribadi yang diperbaharui.

2

Calon perlu mengisi dan melengkapkan Borang Pendaftaran Pelajar Baharu (Google Form) dengan melayari pautan seperti dinyatakan di emel pelajar.

 

Nota: Calon perlu memiliki akaun Google atau Gmail terdahulu sebelum proses pengisian Borang Pendaftaran Pelajar Baru. Mohon layari pautan https://accounts.google.com/signup untuk mendapatkan akaun Google/Gmail.

3

Calon perlu memuat naik dokumen secara softcopy pada Borang Pendaftaran Pelajar Baharu (Google Form) seperti berikut:

·         Gambar Berukuran Passport

·         Bukti Pembayaran Yuran/ Salinan Resit Pembayaran Yuran

·         Borang Pengesahan Pendaftaran Semester (PPS-15)

·         Maklumat Peribadi

·         Borang Permohonan Kad Pintar (PPS-20)

·         Borang Pemeriksaann Perubatan (PPS-13)

 

Softcopy dokumen borang (dalam format MS Word atau PDF) yang dihantar mestilah lengkap dengan cop dan tandatangan pada ruangan yang diperlukan. Tandatangan digital adalah dibenarkan.

4

Calon adalah dimohon untuk membuat semakan emel yang dinyatakan dalam Borang Pendaftaran untuk mendapat pengesahan pendaftaran dan nombor matrik dalam masa tiga (3) hari bekerja.

 

  4.  Bagi memastikan kelancaran sesi pendaftaran pelajar, PPS akan menyediakan Helpdesk secara atas talian melalui platform Microsoft Teams untuk memberi khidmat bantuan dan panduan kepada pelajar. Helpdesk ini akan dibuka pada masa seperti berikut:

 

Helpdesk Pendaftaran Pelajar Baharu

13 Julai 2021 (Selasa)

Sesi

Masa

Pegawai Bertanggungjawab

Pautan

Sesi Pagi

9.30 pagi – 11.30 pagi

1) En Hendra Shahrizal

2) En Mohammad Zawir

Sila rujuk emel

Sesi Petang

2.30 petang – 4.30 petang

1) Cik Siti Munirah

2) Pn Fadillah

Sila rujuk emel

 

 

 

 

5.  Sekiranya terdapat pertanyaan berhubung pendaftaran pelajar baharu sesi Julai 2021/2022, mohon untuk menghubungi PPS melalui e-mel This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. atau Helpdesk PPS melalui aplikasi mudah alih Telegram (join link : https://tinyurl.com/y27drpz8 .Segala kerjasama dan perhatian berhubung perkara ini amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

 

Sekian.